Botín vota Zapatero

 

    Juancho Dumall     Director adjunt

No deixa de resultar curiós que Emilio Botín, primer empresari espanyol, president d’un dels bancs més potents del món, amb una fortuna calculada en més de 1.500 milions de dòlars, estigui a favor de la política econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero, un socialista titllat de perillós pels propagandistes del liberalisme i a qui l’oposició de dretes considera el màxim obstacle perquè Espanya surti de la crisi.

El màxim mandatari del Banco Santander ha portat tan lluny el seu suport al president del Govern que ahir li va demanar, davant de la flor i nata de l’empresariat espanyol, que aguanti al timó del PSOE fins al final de la legislatura, d’aquí un any. ¿Per què? Doncs perquè Zapatero està impulsant un conjunt de reformes que van en la direcció que exigeixen els mercats internacionals, aquests que molt sovint se’ns presenten com una nebulosa, però que tenen cara i ulls… com els del senyor Botín. Aquests mercats volen que el president espanyol acabi la seva tasca, sense condicionaments del calendari polític. No hi ha temps ni per a primàries al partit, ni per a eleccions anticipades.

El tennista ansiós

La posició del Govern espanyol entra també dins de la coherència. Sap que o emprèn aquestes reformes o s’enfronta a un daltabaix sense precedents de l’economia del país, amb imprevisibles repercussions a l’Europa de la moneda única. Però el que queda fora de la lògica és la posició del PP, els líders del qual insisteixen que Zapatero se n’ha d’anar com més aviat millor i convocar les eleccions que portarien Rajoy a la Moncloa, segurament amb majoria absoluta.

Seria més racional que Rajoy deixés que Zapatero es cuinés en la salsa de la crisi, permetre que culminés les inevitables i antipàtiques reformes que, d’una altra manera, hauria de fer ell i, com a conseqüència, trobés un camí més pla una vegada fos en el poder. ¿Per què insisteix, llavors, en el marxi, senyor Zapatero? Segurament, perquè té la mateixa síndrome del tennista quan juga el punt de partit. L’ansietat per la victòria el porta a cometre un error.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s