UN ALTRE CORIZO y van

 

Un jutge demana a Hisenda informació sobre l’àtic d’Ignacio González a Marbella

El president de la Comunitat de Madrid admet que va comprar la vivenda després de pagar-ne uns quants anys el lloguer

 

 

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha admès que ha comprat l’àtic deMarbella on estiueja, cuyo lloguer ha pagat fins ara "religiosament". González ha respost així a preguntes dels periodistes tras conèixer-se que un Jutjat d’Estepona ha reclamat a l’empresa Coast Investor LLC, que figura com propietària de l’àtic, informació fiscal sobre l’immoble.

Fuentes de la Comunitat de Madrid han confirmat a Efe que el president va adquirir el pis el passat 18 de desembre per un import de 770.000 euros.
Han precisat que el 80% de la propietat pertany a la seva dona, ja que té separació de béns, és a dir, que ella va pagar 566.000 euros i la resta, 154.000 euros, el president de la Comunitat. El president madrileny ha explicat que la seva única relació amb el pis és que era fins ara el seu inquilino, que tenia un contracte de lloguer i que lo pagava "religiosament".

No lo ha comprat abans, ha prosseguit, perquè l’immoble no estava inscrit al Registre de la Propietat, un tràmit que es va regularitzar a finals del 2012. A día de hoy, l’únic tràmit que le falta per realitzar, ha indicat el cap de l’Executiu regional, és la inscripció per part de la gestora del banc con el que ha subscrit el crèdit. González ha destacat que "l’únic" que ha reclamat el Jutjat d’Instrucció número 5 d’Estepona (Màlaga) és informació per conèixer si l’antic propietari de l’immoble ha complert les seves obligacions fiscals i ha reiterat que "en nada" han de veure amb ell ni amb la Comunitat de Madrid aquestes averiguaciones.

Ha agregat que ell, en aquest cas, ha estat objecte d’una investigació "il·legal" durant gairebé un any per part d’alguns membres de la policia, com segons ha indicat ha "acreditat" el ministre de l’Interior en diverses rodes de premsa, i que aquesta investigació fue arxivada per part de la Fiscalia Anticorrupció. També ha recordat que, l’abril del 2012, davant aquests fets "gravíssims", va presentar una denuncia davant la Fiscalia General de l’Estat, en la que confia perquè s’aclareixin esos fets "tan greus".

LA DENUNCIA DEL SINDICAT POLICIAL

El Jutjat d’Instrucció número 5 d’Estepona (Màlaga) va sol·licitar a Hisenda en una providència datada el passat 9 de gener que le remeti tota la informació fiscal que posseeixi sobre l’entitat Coast Investor LLC, l’antiga propietària de l’àtic que ha comprat el president de la Comunitat de Madrid. Aquesta decisió s’emmarca en les diligències prèvies obertes el passat 25 d’octubre tras una denuncia interposada pel Sindicat Unificat de Policia (SUP) en relació amb ese immoble, ubicat en una urbanització de luxe de Marbella, en la denominada "milla d’or". El SUP ja va denunciar amb anterioritat possibles irregularitats en la compravenda de l’àtic que llogaven González i la seva dona, i la Policia va obrir una investigació, però després la Fiscalia Anticorrupció la va arxivar per no veure indicis de delicte.

Segons la nova denuncia del SUP, Pedro Javier Villate va vendre el 2008 a través d’una agència immobiliària el citat àtic i tres places de garatge a Coast Investor, per un import d’un milió d’euros, encara que la compravenda no estava inscrita al Registre de la Propietat per "tema d’impuestos", segons el venedor. "Al moment de la transmissió", contínua la denuncia, l’esposa de González va subscriure un contracte d’arrendament de l’àtic de llarga durada, al parecer per 2.000 euros al mes, "molt inferior" a la mitjana que es paga en la zona, uns "6.000 euros al mes" i pagats a una empresa "sense activitat".

ORIGEN DUBTÓS DE FONS

El SUP aporta diferents dades en la seva denúncia i arriba a la conclusió de que la venda de l’àtic "ha supuesto un transvasament de capital de dubtós origen" i de que l’operació "ha estat ocultada deliberadament davant la Hisenda Pública, Banc d’Espanya i otros tantos organismes de control de moviments de capital". I todo ello "eludint el fisc davant el flagrant impagament d’impuestos. I sent disfrutada la seva possessió per González i la seva dona per un preu molt inferior als del mercat, sent presumptament abonado a una empresa sense activitat".

El SUP explica que, segons algunes informacions, Coast es va crear el març del 2008 i va quedar inactiva fins al 19 de juliol del 2010, data en la que és abandonada per su agente sense ser substituït per cap altre i, per tant, sense funcionament ni activitat econòmica no representativitat alguna.

No obstant, el SUP assegura que "fue reactivada el març de 2012 tras les manifestacions públiques" de González "de ser ell qui abonaba el lloguer a dicha societat". El sindicat subratlla que Coast està inscrita a Delaware, estat que "permet la creació d’empreses en mínim temps, permetent la seva constitució que sembla públicament com a soci i administrador, en tanto el beneficiari de la mateixa sigui una tercera persona, com semblar que és el cas que ens ocupa".

La denuncia explica que, al parecer, la propietària de Coast és la societat Waldford Oversead Investements, "titular de nombrosos comptes bancaris oberts en el paradís fiscal de Panamà amb ciutadans espanyols com últims beneficiaris". En l’auto d’octubre, la jutge d’Estepona raona que els fets denunciats "presenten característiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal", si bé no estan determinades les "naturalesa i circumstàncies de tals fets ni les persones que en ells han intervinguts". Tras l’apertura d’aquestes noves diligències prèvies, el fiscal anticorrupció de Màlaga, Juan Carlos López Caballero, va reclamar a la jutge que recabara de l’Agència Tributària "tota la informació fiscal" que posseeixin sobre Coast Investor "de cara a impulsar la investigació dels fets". Entre altres dades, el fiscal reclama el nom de la persona que va representar a Coast davant Hisenda per obtenir el NIF d’aquesta entitat, així com les declaracions tributàries presentades per aquesta empresa en els últims cinc anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s