CAÑETE EN TODAS PARTES SE METE

 

El monstre de les galetes

El ministre Arias Cañete troba intolerable el malbaratament de menjar que fan els ciutadans

 

Quim Monzó    QUIM MONZÓ

El Govern espanyol ha decidit ampliar una setmana la data de caducitat dels aliments. De cop no els agrada que la gent faci cas de les dates que hi ha als envasos, siguin ampolles, tetrabriks, llaunes o paquets. Ho ha dit el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, que troba intolerable el malbaratament de menjar que fan els ciutadans. Declaracions a Antena 3: "El que estem fent en el cas del iogurt, però en molts altres productes més, és veure si en perllonguem la vida útil. El que ens demana la indústria és perllongar-lo gairebé una setmana enfront dels 28 dies actuals".
És a dir, que si la gent no fes cas de les dates de caducitat, Arias Cañete no ho trobaria intolerable, com ho troba ara, i no proposaria allargar-les una setmana. ¿Què volen? ¿Que la gent no faci cas de les indicacions? Llavors ¿per què les posen? Si les posen és perquè, caducats, els productes poden resultar nocius. ¿O no és així i ens enganyen? ¿O potser no van calcular bé les dates? ¿O és que l’assumpte és encara més tèrbol i posen dates de caducitat prèvies a les caducitats reals perquè, llavors, la gent llenci abans els productes?
Estan com un llum de ganxo. I fixin-se que ho fan difícil per poder saber quan un producte caduca. Moltes vegades, llegir la data de caducitat és més difícil que llegir la lletra petita de les participacions preferents. Xifres que només es poden mesurar en micròmetres i que ni els ulls amb més bona visió poden veure si no és amb lupa. "No pot ser que a la Unió Europea hi hagi prop de 89 milions de tones que es llencen cada any en bon estat i a Espanya, 7,7 milions de tones, el 42% a les cases", ha dit Arias Cañete, que, per cert, és el mateix ministre que, quan la malaltia de les vaques boges, en tot acte públic a què anava es dedicava a menjar talls de vedella, un rere l’altre, amb la intenció de menjar-se’n, ell solet, tota la producció estatal, tal com va explicar Llàtzer Moix en un article gloriós que hauria d’estar emmarcat i penjat en lloc preferent a totes les facultats de Periodisme. De moment, seguint l’esperit d’aquella època, Arias Cañete es dedica ara a menjar tots els iogurts caducats que troba. En una entrevista a RNE va dir, fa uns dies: "Veig un iogurt en una nevera i ja pot posar la data que vulgui que jo me’l menjaré". Doncs si amb els iogurts no en té prou, li puc passar adreces de colmados on he trobat altres productes caducats fins i tot any i mig enrere, i el d’un súper que es dedicava a rascar astutament la data de caducitat de les ampolles de Lea & Perrins després que menda advertís el propietari que feia quatre mesos que havien caducat. Un cop s’hagi menjat tots els iogurts passats del Regne d’Espanya, el ministre Arias Cañete té per davant el repte de menjar-se, tot seguit, la resta de productes caducats que hi ha als establiments. No li faltarà teca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s