Adéu, PSC

Actualitzat el 07/02/2013 a les 13:07h

Adéu, PSC

Me’n vaig i els adéus sempre són difícils. En aquest projecte, treballen dur persones que m’aprecio molt. Sento que encara m’uneix una mena de fil invisible amb un cabàs de causes, de principis ètics, que estan incrustats en la meva personalitat com un tattoo. Noto que les utopies pendents podrien omplir una nau industrial i, de vegades, m’atrapen els discursos d’aquella diputada brillant (tan brillant, Rocío) o d’aquell alcalde honest. No puc fer un cop de porta, sinó que em vaig gairebé en silenci, capcot.
El PSC ha estat un partit capital en el passat recent de Catalunya. No es pot entendre el país sense l’aportació intel·lectual i efectiva del socialisme català. Cert, no és l’únic. I potser no el més important. Però no entraré en una guerra de pams. Hi ha ciutats que han canviat el gris del postfranquisme per la contundent policromia contemporània, de Girona a Lleida, de Barcelona a Sant Feliu de Guíxols, de Mataró a L’Hospitalet, de Sitges a Ulldecona. I no es pot entendre la història recent del país sense pensar en Joan Reventós, Joaquim Nadal, Pasqual Maragall, Josep Vicente, Joan Majó, Marina Geli…
He estat regidor i diputat. Al costat de l’Antoni Juanals a Sant Feliu de Guíxols, vaig aprendre la complexitat de la política local, sempre tan intensa, tan propera. En els temps del President Maragall, vaig viure l’Estatut, el tres per cent i el Dragon Khan. I vaig deixar l’escó quan la legislatura del President Montilla s’orientava al seu destí. Vull deixar-ho clar. He estat protagonista d’alguns dels errors del partit, partícip directe. La pèrdua de rumb és també un fracàs personal i no puc fer veure que sóc un espectador que passava per aquí. Mea culpa. Nostra culpa.
No detallaré la suma de distàncies que m’han anat allunyant del PSC, dia a dia. La major part es poden intuir i algunes és millor que restin al calaix de la discreció. Però ja fa temps que entre el PSC i la meva visió del país hi ha una fossa que s’enfonsa a cada decisió, a cada declaració, a cada votació. La pèrdua de la brúixola ha afectat el rumb sobre el projecte nacional, però també sobre la nova socialdemocràcia i sobre la democràcia deliberativa i la nova funció dels partits.
Resten les idees. El principi bàsic d’una societat millor, basada en l’obstinada lluita contra la tirania del bressol, la defensa de la igualtat d’oportunitats i la construcció d’una política alternativa, bottom- p, deliberativa i sensible a les minories. Resta el carrer, el darrer baluard de la política de veres. Allà em trobareu, amb un gest de tristesa que no puc dissimular aquesta nit tan llarga.

Imprimiu aquesta notícia Notícia en PDF Compartiu la notícia per correu electrònic Envieu correccions

COMENTARIS

+10

-1

SI VIUS A CATALUNYA

Anònim, 07/02/2013 a les 21:02

Un 10 als comentaris de l’anónima, amb el regitzell de putadas del PSC i dels altres com l’ Anna G, Cartanyà, etc.
S vius a Catalunya i votes PP o PSC vol dir que ets coherent amb les teves idees, es a dir, vas contea Catalunya i ets un español.
Ara no val alló de …. Rectificar es de savis, perque passes per gamarús, i, com que no t’ha sortit be, abandones. Ara el PSC es més español que abans, però abans també ho era, per tant m’importa poc la teva opinió i els teus articles. ‘Ho escric des de Platja d’ Aro que hem hagut de soportar la Padilla. Tranquil, el que hi ha no m’agrada però et respecta.
Si vius a Catalunya i votes CiU o ERC, es que has sentit campanes però encara no t’has enterat de la pelicula. ICV no compta per rés.
I ja veus, els partits que defensen un estat independent, hauran d’esperar a la propera legislatura.
Per tant noi, en lloc de fer articles tant suaus, hauries de enterarte’n mes de la pelicula.

+30

-0

Ara?

Anònima, 07/02/2013 a les 20:25

Ara, ara? i perquè no denunciaveu tots els que ara marxeu totes aquestes votacions CONTRA Catalunya? ja us estava bé? esteu recullint el que heu sembrat (tú també, per callar-te, aceptar-ho i no criticar-ho).
La pasada legislatura 25 diputats del Psc al Congrés què
NO defensen l’Estatut
NO defensen els interessos de Catalunya
-voten CONTRA la ratificació del Preàmbul del Estatut
-voten CONTRA la gestió dels aeroports, junt al PP
-voten CONTRA les seleccions nacionals
-voten CONTRA l’ús del català al Congrés
-voten CONTRA l’abolició de les curses de braus a Catalunya
-voten CONTRA la gestió catalana de l’aeroport del Prat
-voten SI la Loapa portuària: que els ports de Barcelona i Tarragona tornin a ser dirigits del tot des de Madrid furtant competències de la Generalitat
-voten CONTRA la dació en pagament junt el PP
-voten NO al Fons de competitivitat (1.450 milions) per Catalunya
-voten CONTRA la disposició adicional 3ª de l’Estatut (900 milions) amb Zapa i Monti de Presidents
-voten SI a la Reforma Constitucional junt amb PSOE i PP
-voten NO a l’Oficialitat del català a Europa
-voten CONTRA la protecció de les llengües minoritàries junt el PP al Parlament europeu
Aquesta legislatura són 14 diputats del Psc al Congrés contra els interessos de Catalunya
Barcelona:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s