Brussel·les decidirà sobre el procés català quan Catalunya decideixi

 

Q.Sallés/Redacció | Actualitzat el 10/03/2013 a les 21:30h

Brussel·les decidirà sobre el procés català quan Catalunya decideixi

El delegat de la Comissió Europea a Catalunya i Balears, Ferran Tarradellas, assegura que "segueix" el procés sobiranista però li correspon ser "neutral" fins que "passi alguna cosa"

"La Unió Europea és com un bloc d’apartaments amb pisos grans com Alemanya, mitjans com Espanya o petits com Malta. La Comissió fa d’administrador de finques, això vol dir que si al pis d’Espanya la parella s’està discutint, la UE ho ha de seguir però és un problema que passa a dins a la casa, però finalment es barallen tant que decideixen aixecar una pared i obrir una porta i és quan l’administrador ha de dir alguna cosa". Amb aquesta metàfora, el delegat de la Comissió Europea a Catalunya i Balears, Ferran Tarradellas, ha explicat la posició oficial de Brussel·les en el procés sobiranista català.
En una entrevista al programa Aquí Parlem de RTVE, dirigit per Lluís Falgàs, emès aquest cap de setmana, Tarradellas assegura que "la Comissió Europea veu el procés sobiranista amb molt respecte, les institucions europees són conscients del que està passant a Catalunya i li concedeixen una importància molt gran".
"És un procés molt important, i la UE observa el procés amb molt respecte però ho hem de fer des d’una absoluta neutralitat", afegeix l’alt funcionari europeu que recorda que hi ha veus a les institucions europees que defensen la continuïtat de Catalunya dins la Comunitat Europea en cas d’independència. "El que està passant és un problema entre els ciutadans de Catalunya i els ciutadans de l’Estat espanyol, i hem de ser neutres respecte el que hagin de dir entre les dues parts interessades", conclou Tarradellas. "Si passa alguna cosa, llavors decidirà, apunta Tarradellas.

Imprimiu aquesta notícia Notícia en PDF Compartiu la notícia per correu electrònic Envieu correccions

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s