L’estafa de la xarxa viària

Si no veus correctament aquest email? Fes clic aqui

Comunicat 363    –    21  d’Agost  2016

adfbwfwb

L’estafa de la xarxa viària
Article de Pere Pi Parera president de Objectiu-Estat-Independent

Un nou estudi revela les preferències del Gobierno d’Espanya on es demostra una vegada més la igualtat de tot Espanya vers Catalunya.
Les autopistes catalanes han general un beneficis de 20.600 Milions d’€ a les concessionàries, mentre que les autopistes radials de la Com. Madrilenya han generat més de 8.000 milions de pèrdua a les arques de l’estat en el primers 10 anys de funcionament. A més a més, Foment preveu la prolongació d’algunes radials en fallida, com la R-5 fins a Talavera de la Reina o la AP-41 fins a Córdoba.
L’estudi també revela que 6.950 Km d’autopista i autovies de la xarxa viària espanyola son injustificables (igual que l’AVE, aeroports, túnels i tants més). Es consideren  “Injustificables” quan tenen una mitjana de circulació de menys de 5.000 vehicles diària i es consideren necessaris els estudis per a la seva construcció quan tenen una circulació superior als 10.000 vehicles diaris.
El 89’5% de tots els projectes que té en marxa Fomento (el Gobierno, de la marca “Ñ”) son injustificables (on la circulació diària es inferior als 5.000 vehicles), així anem. El cost total dels projectes innecessaris (en fase d’execució) és de 173.000 milions, quasi res. D’aquest, 6.400 son de la Com. de Madrid a Andalusia, 3.325 de la C. De Madrid a Castella la Manxa, 2.254, de la Com. de Madrid a Castella i Lleó i 663 e la Com. de Madrid a Extremadura.
L’estudi revela que les autopistes catalanes tenen una circulació de 54.000 vehicles diaris davant dels 13.400 de la mitjana de la resta d’Espanya, cosa que vol dir que on hi ha més necessitat de construcció d’autopistes és a Catalunya per la densitat de vehicles. De fet, actualment, el 44% de les carreteres convencionals de la demarcació de Barcelona ja tenen un transit superior als 10.000 vehicles diaris.
L’estudi també revela que una vegada finalitzades les concessions d’Abertis (2019-2021) els usuaris haurem pagat 157 vegades el tram de l’AP-7 entre Tarragona i Alcanar i 129 vegades el tram central de la mateixa via, mentre que el tram de l’AP-2 entre Barcelona i Montmeló s’haurà amortitzat 44 vegades. De fet, l’AP-7 s’amortitza cada sis mesos i mig, mentre que l’AP-2 s’amortitza íntegrament cada vint-i-dos mesos.
ANEM-NOS-EN, Ok?…
Pere Pi (OEI)

¿ Por de no cobrar les pensions en un estat català independent?

Article de Jaume Pérez Santos – Economista. Membre de la sectorial d’Economia de l’ANC, al diari El Punt-Avui del 14-08-2016

Recordem que les pensions que es paguen cada mes no surten d’una guardiola de pensions sinó que els diners de les cotitzacions que mensualment ingressen les empreses es destinen a pagar les pensions.

El desconeixement de molts ciutadans de Catalunya sobre la naturalesa de les pensions i la lògica inquietud que generen el silenci i la desinformació partidista dels grans mitjans de comunicació estatals entre el col·lectiu de pensionistes, obliga a precisar quina és la realitat sobre una qüestió que afecta prop d’1,7 milions de ciutadans de Catalunya.

Quan certs polítics i mitjans de comunicació interessats a difondre falsedats i missatges catastrofistes, en una flagrant falta de respecte als pensionistes, diuen que la independència de Catalunya posarà en perill les pensions, menteixen deliberadament: saben perfectament que l’Estat espanyol està obligat a pagar-les mentre no reconegui Catalunya com a estat independent i hi hagi un acord pactat de secessió.

Des del moment de la declaració d’independència de Catalunya i fins que no s’arribi a un pacte entre les dues parts sobre el repartiment d’actius i passius, la Seguretat Social espanyola continuarà essent titular de les obligacions de pagament de les pensions i qui les pagarà, ja que la pensió és un dret basat en un contracte –el ciutadà té el dret a percebre la corresponent pensió en la mesura que cotitza durant els anys estipulats– i ha de ser pagada per qui ha rebut l’import de les cotitzacions, independentment de la nacionalitat i on resideixi la persona que ha cotitzat. Així ho preveuen les directives europees en matèria de pensions i així ho reconeix la legislació espanyola. És jurídicament inviable un boicot als catalans en matèria de pensions.

En l’improbable cas que Espanya no volgués assumir el pagament de les pensions dels catalans, això suposaria de facto un reconeixement d’independència sense acord, la qual cosa deslliuraria Catalunya d’assumir cap obligació respecte de l’import del deute espanyol. Per això, serà d’interès d’Espanya, i dels àrbitres internacionals, negociar la separació amb Catalunya, per garantir el pagament dels serveis als ciutadans, les pensions als jubilats i els deutes als creditors.

En l’Estat català, la legislació determinarà que les empreses catalanes hauran de fer l’ingrés de les cotitzacions a la tresoreria de l’Agència Catalana de Protecció Social, agència que assumirà les funcions de la Seguretat Social actual i per la qual hem vist com el passat 26 de juliol es van iniciar els tràmits per a la seva creació pel Parlament de Catalunya, així, de la mateixa manera com passa avui, amb les nostres pròpies cotitzacions s’abonarien les pensions als nostres pensionistes. Recordem que les pensions que es paguen cada mes no surten d’una guardiola de pensions sinó que els diners de les cotitzacions que mensualment ingressen les empreses es destinen a pagar les pensions.
És un sistema mensual d’entrada i sortida de diners.

Per últim, cal dir que el sistema de pensions català, actualment i per si mateix, és més sostenible que l’espanyol perquè els sous a Catalunya estan per sobre de la mitjana, per consegüent, les cotitzacions a la Seguretat Social són superiors i perquè la relació de cotitzants per cada pensionista (pagadors/perceptor) és superior a la mitjana espanyola a causa del menor nivell d’atur i una taxa d’activitat de la població catalana més elevada.
A més, els llocs de treball que es crearien amb la independència i les noves cotitzacions enfortirien el sistema de la seguretat social catalana.

Envia-ho a tots els teus contactes

Pots fer <Reenviar> i el prdràs enviar a la teva llista tal i com l’has rebut.
Primer tens que esborrar tots els Rv: Fwd: Fw: i les dades d’envio i noms del remitent del encapçalament (apareixen sobre del comunicat).
Recorda enviar-ho sempre com a copia oculta (CCO).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s